Sunday, 17 July 2011

2 Review Buku : 101 Rekreasi Hati

Nak kongsi dgn korg satu buku yg aku jumpe bagus untuk bacaan di waktu senggang. Tajuknye 101 Rekreasi Hati. Berkonsepkan  karikatur humor tentang hadis-hadis nabi. Disampaikan dalam bentuk cukup mudah difahami. Hasil tulisan Dr Zahazan Mohamad dan Nik Wafdi Nik Jaafar, terbitan Telaga Biru. Selamat membeli...nak pinjam kat aku tak boleh, aku pun pinjam kat orang..




Antara hadis yang popular


Terpedaya dgn nikmat : Wang, wanita, harta dan  ... kapal selam.eh .nikmat juga ke. Oooo..nikmat komisen.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, 4 July 2011

2 Hari Guru 2011



Sejak dah terjebak dgn hobi baru nie, aku sedikit obses dgn fotografi tapi tak le sampai makan,tido n b_***k  peluk  kamera. Hari Guru ari tue kawan aku, Cikgu Mior,PPD mintak aku tolong dia ambik gambo sempena hari guru peringkat daerah. Walaupun penat lps keje shift malam aku turutkan juga coz dia pun boss wife aku. Tak nak hampakan kawan-kawan. Yang paling best aku dpt jmpe ex-guru-guru yang mengajar aku dari sekolah rendah sampai la sekolah menengah & kemudian kwn-kwn masa aku jadi cikgu dulu. Jgn tak tau aku penah jadi cikgu..kejap je tp cukup mematangkan aku. Maksud aku pengalaman tak bleh di beli dgn wang ringgit.
Amirite ?.
Persembahan dari guru dan murid




Nie paling eksklusif coz yg berbaju hijau dlm gambo kat bwh merupakan guru aku mase sek rendah. Aku paling  ingat dia & dia pun paling ingat aku walaupun dah hampir 18 tahun tak jmpe. Fist time jmpe dia x ambik mase yang lama utk recall balik memori bersama dgn. Nape ?..Ye la, aku bukan la budak baik sngt setakat masuk bilik guru besor kena tazkirah dan kena "tibai"..bukan2.. sebenornya "bertibai2" perkara bese.Balik rumah kena lagi,.. tak mcm budak skrg kena kat sekolah, balik umah parent dtg "ambush" cikgu. Sebab tu la aku jadi orang kalau tak lagi baik la aku. Nama dia Hj Noh Bin Ahmad.




Sahabat aku sewaktu jadi cikgu dulu, En Salleh. Tahniah

Pemain bass pada hari tue, Mr .Hairi





Baru-baru nie cikgu aku mase sekolah rendah telah kembali kerahmatullah. Sempat la aku menghadiri majlis pengkebumian dan jumpe anak-anak dia. Harap korg dapat sedekahkan alfatihah buat Allahyarhamah Cikgu Mahawi, cikgu bahasa inggeris aku. Moga rohnye ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.

AL-FATIHAH
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, 2 July 2011

0 Pepatah ada bagitau : Orang memberi,...orang lain tak merasa, kami makan saja....

2011
Dalam tak sedar dah masuk tahun ke 5 usia perkahwinan kami. Tahun ni  spesel sket coz ada org bagi  anniversary gift. Bukan rakan realiti tapi rakan maya. Silaturrahim yg terbina mengeratkan lagi persahabatan ini. Terima kasih  kepada  Kak Fatan, moga dimurahkan rezeki dan sentiasa dlm rahmat Allah SWT.

Packaging mmg terbaek.

2010
Persamaan antara gambo atas dan bawah : Fathullah nampak sangat tak sabar nak makan.Aku paling suka gambo nie coz nie tahun ke 4 anniversary kiteorg. Takde org support kek tu...beli sendiri beb. Tahun ni, alhamdulillah.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, 1 July 2011

0 Bertuahnye badan

Ni rupa budak yg baru 4 bulan dah ada paspot. Aku nak menjangkau angka 30 baru ada. Terpaksa la ibunye pegang masa ambik gambor tu nampak sket tgn ibunye yg comel...
Sempena nak "gotong-royomg" 9 Julai nie.Nampak lawa pulak kaler kuning.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...